İçeriğe geç

Yön Dergisinin Çıkış Amacı Nedir

Dergi nedir ne işe yarar?

Dergi, belirli aralıklarla çıkan ve haber, makale, deneme, inceleme, araştırma ve eleştiri gibi öğelerin yanı sıra belirli konularda çeşitli edebi ürünler veya derlemeler içeren, genellikle resimli basılı bir yayındır.

Yol dergisi ne zaman kuruldu?

Devrimci Gençlik dergisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (DEV-GENÇ) birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda Devrimci Yol bildirgesi yayımlandı. İlk sayısı 1 Mayıs 1977’de yayımlanan Devrimci Yol dergisi yüzbinlerce tiraja ulaştı.

Derginin amacı nedir?

Derginin amaçları; bilgi paylaşım yollarını geliştirmek, bilgiyi organize etmek, sunmak ve bilgiye erişimi sağlamak, bilgi paylaşımının yarattığı katma değer sayesinde bilginin akademik ve toplumsal yaşama yayılmasını sağlamak, bilgiye dayalı toplumsal gelişmeyi teşvik etmektir.

Dergi içeriğinde ne olur?

Dergiler çeşitli konularda haberler, makaleler, eleştiriler, incelemeler ve araştırmaların yanı sıra renkli fotoğraflar, resimler ve karikatürler içerebilir. Türkiye’de yayınlanan dergilerin genellikle A4 veya benzeri bir sayfa boyutu vardır.

Yön dergisi kimin?

Yön, 20 Aralık 1961’de Ankara’da yayın hayatına başlayan ve 27 Mayıs darbesinden sonra sol muhalefet hareketinin sözcülüğünü yapan eski bir haftalık dergidir. İmtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Doğan Avcıoğlu’dur (1926–1983); kurucuları arasında Mümtaz Soysal ve Cemal Reşit Eyüboğlu yer almaktadır.

Dev genç hala var mı?

Devrimci Gençlik, 1990 yılından bu yana THKP/C geleneğini sürdürerek aynı adla yayın hayatına devam etmektedir.

Hareket dergisini kim çıkardı?

Hareket, 1939 ile 1982 yılları arasında yedi dönemde farklı aralıklarla yayınlanan sağcı bir siyasi dergidir. Nurettin Topçu tarafından kurulan ve yönetilen dergi, İzmir’de başlamış ve yayın hayatına İstanbul’da devam etmiştir. Sağcı düşüncenin seçkin entelektüel ürünlerini sunmasıyla bilinmektedir.

İlk dergi nedir?

İlk dergi 1665 yılında Fransa’da “Jornal de Scavant” (2) adıyla çıktı. Bu dergiyi 1682 yılında Leipzig’de Latince yayınlanan “Acta Eruditorum” izledi. İlk sayısı 1 Ocak 1682’de çıkan Acta Eruditorum, matematik ve doğa bilimleri alanlarından çeşitli makaleler içeriyordu (3).

Derginin anlamı nedir?

Dergi (gazete), belirli aralıklarla çıkan ve konuları sabit olan bir tür süreli yayındır.

Derginin ilk sayfasında ne olur?

1. Başlık sayfası: Kısa başlık, ana başlık, yazar ve kurum bilgileri yer almalıdır. Tüm bu bilgiler sayfayı ikiye böldüğünüzde en üstte kalır; sayfanın ortasında; kelimelerin ilk harfleri büyük yazılmalıdır.

Dergiyi yazan kişiye ne denir?

Kaynak gösterilmeyen içerikler itiraza ve kaldırılmaya tabi olabilir. Köşe yazarı, köşe yazısı yazan kişiler için kullanılan bir terimdir. Gazetelerde, dergilerde ve internette kalıcı köşesi olan kişilerdir.

Kısa başlık nedir?

Kısa Başlık (Kısa Başlık) Makalenin iç sayfalarında başlık olarak verilecek kısa bir başlık (kısa başlık) da hazırlanmalıdır. Kısa başlık, makalenin başlığını içermeli ve 8 kelimeden uzun olmamalıdır. Özet ve Anahtar Sözcükler Türkçe ve İngilizce özetler her biri 250 kelimeyi geçmemelidir.

Dergide kimler çalışır?

Derginin yayımlanmasına katkıda bulunanlar; yazar, editör ve grafik tasarımcı olarak sıralanabilir.

Dergide neler yazılır?

Genel olarak çalışmanın amacı, araştırılan değişkenler veya ilişkiler, katılımcılar hakkında kısa bilgiler, kullanılan yöntem ve sonuçlar özetin içeriğini oluşturmalıdır. Metinde yer almayan bilgiler özete dahil edilmemeli ve diğer kaynaklardan alıntılar özete dahil edilmemelidir.

Derginin anlamı nedir?

Dergi (gazete), belirli aralıklarla çıkan ve konuları sabit olan bir tür süreli yayındır.

Dergide hangi konular olur?

Dergiler çok çeşitli konuları kapsayabilir; moda, sanat, kültür, bilim, sağlık ve iş gibi birçok alanda yayınlanabilirler. Dergi tasarımı, ofset baskının türlerinden biri olan görsel ve içeriksel olarak çekici ve okunabilir bir yayın oluşturmanın temelidir.

Dergi nedir, çeşitleri nelerdir?

Dergi, düzenli aralıklarla yayınlanan bir süreli yayındır. Kategoriler çeşitlidir, bunlardan bazıları edebiyat, politika, dergi, kültür, spor, iş veya diğer konularla ilgili olabilir. Derginin içeriği amaca bağlı olarak değişebilir.

Kaynak: gofo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yazaryapi.com.tr