Müftülük ne iş yapar?
MÜFTÜ: Toplumu İslam dini hakkında eğiten ve din hizmetlerini organize eden ve denetleyen kişi. İl ve ilçe müftüleri bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil eder, din hizmetlerini ve din kurumlarını yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini organize eder ve denetler.
Müftüler ne kadar maaş alıyor?
Mülakat. İl müftüsü maaşı; 61 bin TL doktor maaşı; 43 bin TL öğretmen maaşı; 29 bin TL imam maaşı; 43.
Diyanet şube müdürünün görevleri nelerdir?
Sorumluluk alanıyla ilgili tüm yasal düzenlemeleri, örneğin kanunları veya genelgeleri kontrol eder ve gerektiğinde personeli bilgilendirir. Yapılan çalışmalarla ilgili raporlar hazırlar. Bunları üyesi olduğu yönetime sunar. Çalışanların görevlerini yerine getirip getirmediklerini kontrol eder ve performans değerlendirmeleri yapar.
Şube müdürünün görevi nedir?
Şube müdürleri, bir kurum veya şirketin belirli bir şubesini yönetmekten sorumlu olan kişilerdir. Şube müdürleri genellikle, üst düzey yönetimin yönetimi altında şubenin iş faaliyetlerini planlama, yönetme, koordine etme ve kontrol etme gibi bir dizi görevi yerine getirirler.
Müftülük çalışanı nasıl olunur?
22) İl Müftüsü kadrosuna atanabilmek için; a) Dört yıllık yüksek din eğitimi veren bir okuldan mezun olmak, b) Vaiz veya daha üst unvanlı bir görevde toplam on yıl çalışmış olmak, bu sürenin en az beş yılını İlçe Müftüsü, İl Müftü Yardımcısı veya Müftülük Teşkilatı bünyesinde bir Eğitim Merkezi Müdürü olarak geçirmiş olmak.
İmam müezzinin amiri midir?
Yukarıda belirtilen kanun ve yönetmeliklerdeki ifadelere bakıldığında imamlar ve müezzinlerin aynı görevleri yaptığı açıktır. Hatta yurtiçi ve yurtdışındaki bazı camilerimizde ne imamların ne de vaizlerin çalıştığı, sadece müezzinlerin ve kayyumların görev yaptığı bilinmektedir.
Şube müdürü ne kadar maaş alır?
Verilere göre; şube müdürünün ortalama maaşı 51.900 TL, benzer meslekteki bölge müdürünün ortalama maaşı 60.000 TL, mağaza müdürünün ortalama maaşı 28.400 TL, satış müdürünün ortalama maaşı 59.000 TL, müdür yardımcısının ortalama maaşı ise 34 TL’dir.
Müftü olmak için ne okumak gerekir?
5. En az dört yıllık yüksek din eğitimini tamamlamış olmak, 6. İlahiyat alanında ihtisas veya doktora belgesine sahip olmak, 7. Sınavlara başvuruların son tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl çalışmış olmak, 8. İlçe Müftüsü unvanını almamış olmak, 9.
Cami imamı kaç lira maaş al?
Bir imam ne kadar kazanıyor? İmam olarak çalışan bir kişinin maaşı, iş deneyimi, şirket ve çalışma kapsamı gibi birçok kritere bağlı olarak değişir. Bir imamın asgari maaşı 30.000 TL, azami maaşı 40.000 TL’dir. Bir imamın ortalama maaşı 30’dur.
Şube müdürü kimler olabilir?
Şube Müdürü pozisyonunda işe alım şartları: Başvurular, on yıl hizmet süresi olan (lisans mezunu), en az on yıl hizmet süresi olan (üniversite mezunu) ve aynı anda hizmette olan iki veya üç yıllık üniversite mezunu kişilere açıktır.
Vaizlere lojman verilir mi?
Bu hizmetleri yürütürken, diğer eşdeğer unvanlarda olduğu gibi, bakanlara ibadet araçlarını kullanma fırsatı sağlanmalıdır. Diğer eşdeğer unvanlarda olduğu gibi, bakanlar da konut olanaklarından yararlanmalıdır.
Şube müdürü hangi hizmet sınıfına girer?
MADDE 5 – (1) Yükseltilecek hizmet grupları ve kadrolar: a) Yönetim hizmet grubu; 1) Şube müdürü (merkez ve ulusal teşkilat), tesis müdürü, 2) Şef, muhafız ve güvenlik şefi.
Şube müdürü olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
Basitçe ifade etmek gerekirse, kamu sektöründe işçi ve/veya sözleşmeli personel olarak 5 yıl, özel sektörde 4 yıl ve kamu hizmetinde 2 yıl deneyimi olan bir kişi, bir kuruluşun Şube Müdürü, Ülke Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bölge Müdür Yardımcısı veya Genel Müdür Yardımcısı olabilir, ancak Daire Başkanı olarak atanamaz.
Şube müdürü yönetici midir?
Şube müdürü pozisyonu kamu yönetimi hiyerarşisinde patron ile daire başkanı arasında yer alır ve mevzuat bilgisi ve yönetim becerileri gerektiren bir mesleki unvandır. Şube müdürleri ilgili yönetmeliklere göre terfi sınavına tabi tutulurlar ve kariyer ve performanslarına göre hareket eden yöneticilerdir.
Diyanet şube Müdürlüğü sınavı kaç yılda bir yapılır?
Madde 7 – Devlet memurluğuna ilk defa atananlar ile sınavlı kadrolara nakledilenler için ihtiyaç hâlinde yılda en çok iki defa; kadro sayısı iki bin ve üzeri ise Büronun uygun göreceği yer ve zamanlarda yılda en çok dört defa sınav yapılabilir.
Kimler müftü olabilir?
Müftü, il ve ilçelerdeki Müslümanların dini işlerini yürüten ve fetva verebilen bir görevlidir. Sadece İlahiyat Fakültesi mezunları müftü olabilir. Müftü, İslami ilimlerde daha fazla eğitim almış olmalıdır. Kasım 2017’den bu yana, müftülerin resmi nikah kıymasına izin verilmiştir.
Diyanet işlerinin görevi nedir?
Kanuna göre Cumhurbaşkanının görevi, “İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına ilişkin işleri düzenlemek, toplumu din konusunda eğitmek ve ibadethaneleri yönetmek”tir. Bu kanun, cumhurbaşkanlığına ilişkin mevzuatı tek bir metinde birleştirmiştir.
Müftü olmak için ne okumak gerekir?
5. En az dört yıllık yüksek din eğitimini tamamlamış olmak, 6. İlahiyat alanında ihtisas veya doktora belgesine sahip olmak, 7. Sınavlara başvuruların son tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl çalışmış olmak, 8. İlçe Müftüsü unvanını almamış olmak, 9.
İlçe müftüler kaç yılda yer değiştirir?
Bu fıkra hükümleri saklı kalmak üzere, hizmet süresi bütün gruplarda ve sınıflarda en az üç yıl, en çok beş yıldır. Ancak, dördüncü sınıf ilçelerdeki ilçe müftüleri için en az hizmet süresi iki yıldır. En fazla hizmet süresini tamamlayan personelin görev süresi bir yıl, vaizlerin görev süresi üç yıl uzatılabilir.